انجام این کار به دو دلیل توصیه نمیشود؛ اول اینکه به دلیل تنظیم شدن سرعت روی سرعت پایینتر، از سرعت بالاتر ماژول دیگر محروم خواهید شد و دوم اینکه احتمال آنکه این کار در برخی موارد به کارایستایی (کرش) کامپیوتر منجر شود وجود دارد. حتی برخی معتقدند برای اطمینان نه تنها سرعت ماژولها بلکه برند آنها نیز باید یکی باشد که اتفاقا چنین چیزی توصیه هم میشود و از هر گونه اشکال یا ایراد احتمالی در آینده جلوگیری خواهد کرد. چون چیپست ارتباط بین پردازنده و دیگر دستگاههای روی سیستم را سادهتر میکند، چیپهای درون آن تقریباً در وسط مادربرد قرار میگیرند. بسیاری از چیپستهای امروزی به صورت دو چیپ اصلی با نامها پل شمالی و پل جنوبی (Southbridge و Northbridge) ساخته میشوند. شرکت رایانه ای چینی لنوو در سال 1984 در شهر پکن تاسیس گردید و در حال حاضر از بزرگترین شرکت های تولید و توزیع کننده لپ تاپ، رایانه و انواع تجهیزات جانبی و دیجیتالی در جهان به شمار می آید.
GigaByte B760 GAMING X DDR4 LGA1700 Motherboard
همچنین از پکیج PGA پشتیبانی میکنن و سرعت باس اونا بین 100 تا 200 مگاهرتزه. این سوکت CPU با پردازندههای Intel Core 2 Dou، Intel Core 2 Quad و Intel Xeon سازگارن. پردازندههای Durons و AMD برای مادربردهای سوکت A طراحی شدن و سرعت باس اونها بین 100 تا 200 مگاهرتزه. این نوع مادربرد 462 پین پردازنده دارن و از پکیجینگ PGA هم پشتیبانی میکنن.
باندل Cpu core i3 10100 و مادربرد Asus H510-r نو
موقعی که میخواین CPU بخرین باید بدونین سوکت مادربردتون برای CPU مناسبه یا نه. اگه سوکت مادربردتون اون سی پی یو رو پشتیبانی نکنه نمیتونین ازش استفاده کنین. پیغام NEW CPU Installer، زمانی که باتری انرژی لازم برای BIOS را فراهم نمیکند نمایش داده میشود.
- همین کار را در مورد کابل برق 4 یا 8 پین نزدیکی سوکت سیپییو نیز انجام دهید.
- اگر شما کاربر معمولی هستید و قصد ندارید که در آینده کامپیوتر خود را ارتقا دهید، می توانید مادربرد خود را از بین برندهای ایسوس، گیگابایت و یا MSI انتخاب کنید که قیمت مناسبی دارند و مناسب کاربری معمولی طراحی شده اند.
- برای ارتقای کامپیوتر خود، باید با مادربرد به خوبی آشنا باشید و اجزای کامپیوتر خود را متناسب با مادربرد خود تهیه کنید.
- اگر تنها سیپییو را تعویض کردهاید، احتمالاً نیازی به هیچگونه تغییر در سیستم نخواهید داشت.
چگونه بفهمیم مادربورد کامپیوترمان چیست؟ روش های تشخیص نوع و مدل مادربورد فالنیک
خود پردازشگر با هیج کدام از ابزار آلات بیرونی ارتباط مستقیم ندارد و همانطور که از نامش پیداست تنها یک پردازندهاست. ارتباط پردازشگر با ابزار خارجی (به جز در موارد معدود) توسط بایوس (BIOS) انجام میگیرد و در حقیقت بین پردازشگر و ورودی/خروجیها همواره یک مدار واسط وجود دارد. اگر تنها سیپییو را تعویض کردهاید، احتمالاً نیازی به هیچگونه تغییر در سیستم نخواهید داشت. اگر مادربورد را با مدل مشابهی تعویض کرده باشید، ممکن است لازم باشد که در صورت تغییر دادن ترتیب اتصالهای ساتا، ترتیب لود شدن اجزای مختلف را در BIOS/UEFI تغییر دهید. اگر مادربورد را با مدل دیگری تعویض کرده باشید، در این صورت احتمالاً لازم خواهد بود که سیستمعامل خود را مجدداً نصب کنید.
وقتی پیچهای مادربورد را باز کردید، میتوانید آن را با دو دست گرفته و به آرامی از کیس جدا کنید. احتمالاً لازم است آن را کمی به سمت راست بکشید تا از صفحه پورتهای ورودی و خروجی جدا شود. این صفحه قطعه کوچک فلزی است که بین پورتها در پشت مادربورد و خود صفحه قرار میگیرد.